Subsidiemaatregel VWS voor jeugdzorg

19 oktober 2020

We hebben al eerder melding gemaakt van de subsidiemaatregel voor EVC-procedures voor de jeugdzorg. Aan deze subsidiemaatregel zijn specifieke voorwaarden verbonden. Omdat er onvolledige informatie circuleert de voorwaarden nogmaals overzichtelijk in kaart gebracht.

Het Ministerie van VWS heeft de subsidiemaatregel gestart voor de EVC-procedures bedoeld voor de jeugdzorg. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden: het gaat om een subsidie die wordt uitgekeerd aan de werkgever (ook de ZZP’er);

  • de EVC-deelnemer dient te beschikken over een ‘voorinschrijving’ in het SKJ register en daarbij deel uit te maken van de inmiddels geïdentificeerde groep van 3.776 kandidaten die daarvoor op de lijst staan en die een advies gekregen hebben voor het aantonen van hun ervaring via een EVC-procedure;
  • de EVC-procedure moet uitgevoerd worden op basis van de EVC-standaard ‘vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional’;
  • de EVC-procedure moet uitgevoerd worden door een voor deze standaard door het NKC-EVC aangewezen EVC-aanbieder;
  • De subsidie kan worden aangevraagd via de regeling die wordt uitgevoerd door het Ministerie. Het subsidiebedrag bedraagt € 450, -. Indien niet aan de voorwaarden voldaan wordt, dan wordt de subsidie niet verstrekt.

Op basis van een correct uitgevoerde EVC-procedure wordt door het NKC-EVC het Vakbekwaamheidsbewijs verstrekt, die kan de kandidaat gebruiken voor inschrijving in het SKJ-register.