AndereStart

Erkend EVC aanbieder
AdresWilgenbroek 4
4822 XN Breda
Telefoonnummer06-28849280
WebsiteBezoek de website!

Een groter wordende groep mensen blijkt niet in staat om volgens de reguliere weg diploma’s of certificaten te behalen. Een opleiding volgen is om bepaalde redenen niet haalbaar. Een alternatieve route om toch een start te kunnen maken is voor deze doelgroepen dan ook een uitgelezen optie. AndereStart richt zich onder andere op mensen met een wat problematische achtergrond of mensen met sociale, psychische, lichamelijke of verstandelijke belemmeringen. AndereStart vindt dat deze bijzondere doelgroepen een volwaardige plaats verdienen op de arbeidsmarkt.
Aantoonbare competenties, ontwikkeld via opgedane (werk)ervaringen, vergroten de kans op de reguliere arbeidsmarkt. Ook ervaringen in het hier en nu, opgedaan op bijvoorbeeld praktijkervaringsplaatsen, bieden die mogelijkheid om te laten zien wat je kunt.
Het erkennen van de competenties in de vorm van getuigschriften of certificaten betekent voor deze doelgroepen erg veel en het kan een enorme stimulans zijn om zich verder te ontwikkelen.
AndereStart is naast een erkend EVC-aanbieder een erkende assessmentorganisatie en heeft een systeem ontwikkeld waarbij aangetoonde kennis en vaardigheden in haalbare stappen worden gehonoreerd met praktijkverklaringen en getuigschriften. Dat kan zelfs al op instroomniveau en is mogelijk in de meest uiteenlopende richtingen en branches. Zo kan al voor inpakwerkzaamheden of eenvoudig constructiewerk werkmodulen worden behaald. Met kort cyclische beloningen bouwt men op deze manier een Ervaringsprofiel (EVP) op, wat wordt weergegeven in een portfolio. Door middel van een EVC procedure kan vervolgens een volwaardig ervaringscertificaat, dat is afgestemd op een erkende branchestandaard of een kwalificatiestandaard, worden behaald.

AndereStart richt zich echter niet uitsluitend op mensen met achterstand op de arbeidsmarkt. Deskundigheid en betrouwbaarheid hebben ertoe geleid dat ook werkbegeleiders en managementleden van instellingen onder het klantenbestand vallen. Zo worden ook HBO-MER en MBO-4 trajecten begeleid.
Daarmee maakt AndereStart zich een volwaardig partner voor zowel organisaties als individuele kandidaten als het gaat om (re)-integratietrajecten en loopbaantrajecten.

AndereStart is als erkend EVC-aanbieder bevoegd om voor verschillende kwalificaties EVC-procedures uit te voeren.

AndereStart is erkend voor

 • 25331 Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen MBO Niveau 3
  Codering25331
  Kwalificatie geldig vanaf1 augustus 2015
  NiveauMBO Niveau 3
  Sector / domeinTechniek en procesindustrie
  CategorieMBO
  Geldigheid18 januari 2018 tot 18 juli 2019
  Erkend doorNationaal Kenniscentrum EVC
 • 25333 Monteur elektrotechnische installaties MBO Niveau 2
  Codering25333
  Kwalificatie geldig vanaf1 augustus 2015
  NiveauMBO Niveau 2
  Sector / domeinTechniek en procesindustrie
  CategorieMBO
  Geldigheid18 januari 2018 tot 18 juli 2019
  Erkend doorNationaal Kenniscentrum EVC